Parada učenja

 

Parada učenja 2017

 

3. Parada učenja – dan učečih se skupnosti v Kranju uspešno zaključena.
 

Z Ljudsko univerzo Kranj so jo ustvarjali vrtci, šole, različne organizacije, društva in posamezniki.
 

Obiskovalci množičnega dogodka so pred ploščadjo Prešernovega gledališča dan začeli z vadbo »1000 gibov«, v nadaljevanju dneva pa imeli možnost obiskati preko 30 aktivnih stojnic, kjer so lahko brezplačno prejeli najrazličnejša uporabna in zanimiva znanja. Stojnice so bile razporejeno po »poti ključnih kompetenc«. Na vsaki stojnici je bil poudarek na razvijanju ene ali več ključnih kompetenc (sporazumevanje v maternem jeziku, sporazumevanje v tujih jezikih, matematična kompetenca ter osnovne kompetence v znanosti in tehnologiji, digitalna pismenost, učenje učenja, socialne in državljanske kompetence, samoiniciativnost in podjetnost ter kulturna zavest in izražanje).
 

V teku dneva so obiskovalci imeli možnost okusiti in izbrati najokusnejši »carski šmorn«, se preizkusiti na plezalni steni, v tekmovanju s hoduljami, v dinamični igri z loki in varnimi puščicami ter se udeležiti strokovnega vodenja po kanjonu reke Kokre, Kranjskih rovih in mestnem središču Kranj.
 

Pestro in zanimivo dogajanje se je odvijalo tudi na odru, kjer so bili med nastopajočimi predstavniki različnih generacij.
 

Pravijo, da slika pove več kot 1000 besed, zato še več o dogodku v Fotogaleriji.
 

Hvala VSEM, ki ste bili del dogodka in prijazno vabljeni, da se nam pridružite tudi naslednje leto.
 

 

 

Območni koordinator TVU - Ljudska univerza Kranj in izvajalci

 

 

                               

 

 

 

 

Medijska pokrovitelja: