Pomočnik / pomočnica kuharja / kuharice

INFORMATIVNI SESTANEK IN VPIS: 24. september 2018 ob 16.00

Usposabljanje za pomočnika/pomočnico kuharja/kuharico je namenjeno vsem, ki bi se želeli usposobiti za uspešno opravljanje pomožnih del v kuhinji (čiščenje živil, priprava prilog, solat, sladic,…). Imate izkušnje, znanja s področja kuhanja in dela v kuhinji, pa nimate ustreznega certifikata?         


Kot pomočnik kuharja se lahko zaposlite v vseh vrstah kuhinj po restavracijah, hotelih, šolah, vrtcih…

Usposabljanje poteka v skladu s Katalogom strokovnih znanj in spretnosti za poklicno kvalifikacijo Pomočnik / pomočnica kuharja / kuharice

Klasius-SRV: tretja raven: Izidi, certifikatni sistem NPK (23000)

 

Trajanje usposabljanja:


Teoretični del – 20 ur
Praktični del v kuhinji – 50 ur
Teoretičnemu delu usposabljanja sledi delo v kuhinji 2-3 krat  tedensko. Izvajali ga bodo predavatelji z
bogatimi izkušnjami.

Pogoji:

Opravljena osnovnošolska obveznost

Zdravniško potrdilo (s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir za pridobitev poklicne kvalifikacije)

 

Vsebina in program usposabljanja temeljita na naslednjih temah:

  • čiščenje živil,
  • priprava živil za hladne začetne jedi,
  • priprava živil za tople začetne jedi,
  • priprava juh, jušnih zakuh, vložkov, enolončnic,
  • priprava prilog,
  • priprava zelenjavnih jedi,
  • priprava solat,
  • priprava preprostih sladic,
  • priprava servirne posode,
  • priprava hitre hrane,
  • priprava pic,
  • higiena in urejenost kuhinje.

 

Zaključek usposabljanja:

Kandidat v praktični nalogi dokaže obvladovanje del z zagovorom.
Po zaključenem usposabljanju se lahko prijavite v postopek za potrjevanje in preverjanje znanja za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije in z novim poklicom pridete do novih možnosti.


 

Svetovanje:

 

 

Renata Dobnikar
T: 04 280 48 16

renata.dobnikar@luniverza.si


 

Prijava
 

 

Koristne informacije:


Akcija jesen 2018

 

NPK Nacionalne poklicne kvalifikacije