Parada učenja 2018


Že tradicionalna Parada učenja je tudi letos v Kranj privabila veliko znanja in dobre družbe željnih obiskovalcev vseh generacij.

Z Ljudsko univerzo Kranj so jo ustvarjali vrtci, šole, društva in  druge organizacije ter posamezniki. Obiskovalci množičnega dogodka so na letos novi lokaciji na Slovenskem trgu dan začeli z jutranjo vadbo »1000 gibov«, v nadaljevanju dneva pa imeli možnost obiskati preko 25 aktivnih stojnic, kjer so lahko prejeli najrazličnejša uporabna znanja, spretnosti in veščine.

Obiskovalci so na vsaki stojnici imeli priložnost pridobiti tudi praktično darilo, zato je bilo veselje ob pridobivanju ali uporabi znanj in spretnosti še večje. Dan je bil barvito pester in zanimiv:  obiskovalci so se imeli možnost preizkusiti in sodelovati v: tomboli »Po poti znanja«, barometru vseživljenjskega učenja, športnem lokostrelstvu, simulatorju streljanja, namizni vsestranski igri Marjanca (stari več kot 60 let), hoji s hoduljami in se udeležiti strokovnega vodenja po kanjonu reke Kokre in Kranjskih rovih. Tudi na odru so se vrstili atraktivni nastopi, kjer so bili med nastopajočimi predstavniki različnih generacij, od predšolskih do najmodrejših let.

Pravijo, da slika pove več kot 1000 besed, zato naj govorijo še fotografije. Hvala vsem, ki ste bili del dogodka in prijazno vabljeni, da se nam pridružite tudi naslednje leto.

 

Povzetek:

 

Celotna reportaža: