Tečaj fotografije - novo

 

Tečaj fotografije je namenjen začetnikom kot tudi tistim, ki že uporabljate digitalne fotoaparate (kompaktne, SLR, pametne telefone).

 

Naučili se boste uporabljati osnovne in nekatere napredne funkcije, ki  jih omogočajo digitalni fotoaparati in boljši pametni telefoni (ostrenje, uporaba časa osvetlitve, zaslonke, občutljivosti tipala ISO, bliskavice). Seznanili se boste tudi s kompozicijo fotografije in tehnikami fotografiranja posameznih motivov (portreti, pokrajina, panorama, živali, gibajoči objekti, nočna fotografija). Na koncu boste prenesli fotografije tudi na računalnik in se naučili osnovne obdelave fotografije.

 

 

 

 

 

 

Obseg: 20 ur, izvajali ga bomo enkrat tedensko po 2 izobraževalni uri.

 

Termini izvedbe:  ob četrtkih oz. po dogovoru 

                              predviden pričetek v marcu 2019

 

Lokacija: Ljudska Univerza Kranj

 

Cena: 124,00 EUR z DDV

 

 

 

Tečaj bo vodil Sandi Flander, ljubiteljski fotograf

 

S fotografijo se je aktivno srečal že v osnovni šoli, ko je s fotografskim krožkom deloval pri ustvarjanju različnih motivov fotografij in sodeloval na razstavah.

Najbolj se je navdušil za portrete, makro fotografijo in panoramo. Sledilo je obdobje, ko je fotografiral bolj v zasebne namene, več je bilo predvsem dokumentarne fotografije, manj umetniške. V zadnjih letih pa je aktiven član fotografskega društva Janeza Puharja v Kranju v okviru katerega sodeluje tudi na fotografskih razstavah.

 

 

 

Prijave in informacije:

 

Stik:

Renata Dobnikar, prof.
04 280 48 16

renata.dobnikar@luniverza.si