Skip to main content

Dnevi svetovanja za znanje 2023

  1. september - 22. september 2023

Z različnimi promocijskimi in strokovnimi dogodki poskušamo dejavnost svetovanja v izobraževanju odraslih odraslim še bolj približati. Zato vsako leto konec septembra svetovalna središča in Andragoški center Slovenije pripravimo tradicionalne Dneve svetovanja za znanje.

Namen je odrasle informirati o možnostih svetovanja v izobraževanju pa tudi o: vpisih v formalne in neformalne izobraževalne programe, možnostih ugotavljanja in dokumentiranja neformalno in priložnostno pridobljenih znanj in pridobitev različnih certifikatov, možnostih svetovanja za vseživljenjsko karierno orientacijo, možnostih svetovanja pri samostojnem učenju in možnostih sofinanciranja izobraževanja.

Z dogodki v teh treh dneh želimo povečati prepoznavnost svetovalnih središč v lokalnem okolju in odraslim predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore središča ponujajo pri iskanju novih poti do znanja.

En dan je bil namenjen promociji digitalnih spretnosti -  Dan za digitalno znanje. Pripravili smo delavnico Poklepetajte z umetno inteligenco in občanom Jezerskega, Preddvora, Šenčurja, Nakla in Kranja predstavili prednosti in slabosti pametnih klepetalnikov.

Dneve pa smo zaključili z okroglo mizo Poti do zelenih in digitalnih znanj, ki smo jo pripravili skupaj s partnerji strateškega sveta Svetovalnega središča Kranj. Letos je evropsko leto spretnosti, znotraj katerega v Dnevih svetovanja za znanje, promoviramo pridobivanje različnih spretnosti. V ospredju so tokrat digitalna in zelena znanja in možnosti, ki so  na voljo v lokalnem okolju. Glede na to, da je v evropskih dokumentih pogosto omenjen Prehod v zeleno in digitalno skupnost, kar mnogim predstavlja uganko, in ne vejo točno, kaj naj si pod tem predstavljajo, smo se v Svetovalnem središču Kranj na Ljudski univerzi Kranj odločili pripraviti okroglo mizo z naslovom Poti do zelenih in digitalnih znanj, na kateri smo predstavili, kaj na tem področju na območju Upravne enote Kranj že obstaja in kje občani pridejo do znanj, da to lahko uporabljajo.

Posnetek okrogle mize si lahko pogledate na povezavi: Poti do zelenih in digitalnih znanj na Youtube kanalu Ljudske univerze Kranj.

Za večjo prepoznavnost dejavnosti svetovanja v izobraževanju odraslih smo Svetovalno središče Kranj predstavili tudi na stojnicah na Mavški in Stražiški tržnici ter na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani.

 

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis