Skip to main content

Dnevi svetovanja za znanje – odkrijte nova znanja

Dnevi svetovanja za znanje so brezplačni dogodki, ki potekajo vsako leto v septembru po vsej Sloveniji. Namenjeni so odraslim, ki bi radi izvedeli več o možnostih izobraževanja in učenja, ki so na voljo v vaši regiji. Na dogodkih lahko dobite informacije in nasvete o formalnih in neformalnih izobraževalnih programih, o priložnostih za pridobitev certifikatov in ovrednotenje že pridobljenega znanja, o načrtovanju kariere in samostojnem učenju. Dogodke organizirajo središča ISIO (Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih) in SSU (Središča za samostojno učenje) ter Andragoški center Slovenije.

Svetovalno središče Kranj organizira naslednje dogodke:

  1. 9. 2023 ob 10.00 Predstavitev Svetovalnega središča Kranj – LUK - medgeneracijski center

Predstavitev Svetovalnega središča Kranj in vrednotenje digitalne kompetence za skupino uporabnikov Centra za socialno delo Kranj.

20. 9. 2023 ob 9.00 Dan za digitalno znanje – Poklepetajte z umetno inteligenco – Županov kot, Jezersko

20. 9. 2023 ob 10.30 Dan za digitalno znanje – Poklepetajte z umetno inteligenco – Krajevna knjižnica Preddvor

20. 9. 2023 ob 15.00 Dan za digitalno znanje – Poklepetajte z umetno inteligenco – Dom krajanov Šenčur

21. 9. 2023 ob 15.00 Dan za digitalno znanje – Poklepetajte z umetno inteligenco – Občina Naklo – zeliščni vrt

21. 9. 2023 ob 17.00 Dan za digitalno znanje – Poklepetajte z umetno inteligenco – LUK - medgeneracijski center

Pogledali bomo kaj sploh je umetna inteligenca in kje vse se jo že uporablja.  Skupaj bomo preizkusili dva prosto dostopna “klepetalna robota” ChatGPT in Bing. Po delavnici bomo udeležencem predstavili informacije o dogodkih in programih namenjenih pridobivanju digitalnega znanja na področju UE Kranj ter jim ponudili možnost, da brezplačno preverijo svoje digitalno znanje z samoevalvacijskim vprašalnikom.

  1. 9. 2023 ob 10.00 Okrogla miza - Poti do zelenih in digitalnih znanj – LUK - medgeneracijski center

V Evropskem letu spretnosti spodbujamo vseživljenjsko učenje za lažji prehod v zeleno in digitalno skupnost.

Na okrogli mizi bodo partnerji Strateškega sveta Svetovalnega središča Kranj predstavili kako v njihovih organizacijah skrbijo za prehod v zeleno in digitalno skupnost ter katere storitve so prebivalcem Upravne enote Kranj že na voljo in kje priti do znanj, da bodo te storitve lahko uporabljali.

Dogodek bo v živo predvajan na Youtube kanalu Ljudske univerze Kranj.

22. 9. 2023  od 16.00 do 18.00 Stojnica znanja - na dogodku Odprta ulica Kranj - Evropski teden mobilnosti - Glavni trg, Kranj

22. 9. 2023 od 17.00 do 19.00 Stojnica znanja - Mavška tržnica - Krajevna skupnost Mavčiče

Na stojnici udeleženci dobijo odgovore na vsa vprašanja v zvezi z izobraževanjem odraslih in kariernim razvojem in nasvete o možnostih vključitve v tečaje, delavnice in usposabljanja, ki jim jih ponuja lokalno okolje in širše. Preizkusili bodo lahko samoevalvacijski vprašalnik za ugotavljanje razvitosti digitalnih znanj. S svojim znanjem bodo udeleženci sodelovali v Lovu za zakladom, ki bo prinesel uporabne nagrade. Prejeli bodo seznam dogodkov in programov namenjenih pridobivanju digitalnega znanja na področju UE Kranj.

Več informacij o Dnevih svetovanja za znanje lahko najdete na spletni strani GOV.SI ali na spletni strani Svetovalna dejavnost v izobraževanju odraslih, kjer dogodke v svoji bližini poiščete na Iskalniku dogodkov.

Vabljeni.

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis