Skip to main content

EKO TEDEN

Od ponedeljka, 20. 3., do četrtka, 30. 3., bo v Kranju na različnih lokacijah potekal festival EKO TEDEN. Festival z različnimi aktivnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornem ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan. Festival bo dosegel vrhunec v petek, 24. 3., ter soboto, 25. 3., s tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj - Kranj ni več usran!, ki se ji bomo pridružili tudi zaposleni in udeleženci LUK. V tednu festivala pa bomo organizirali tudi pester program aktivnosti.

Ponedeljek, 21. 3. od 10.00 do 12.00 - Kreativno šivanje: PRINESI STARO IN PREDELAJ V NOVO [Eko teden]  

Prinesite odslužen kos oblačila in ga z malo pomoči spremenite v uporaben izdelek. Z osnovnim znanjem uporabe šiviljskega stroja lahko izdelate peresnico, torbico, pokrivalo za sadje in še marsikaj.

Za šiviljske stroje bo poskrbljeno.

Sreda, 22. 3. od 15.00 do 18.00 - IZMENJEVALNICA [Eko teden]

Tistega, česar ne potrebujemo več ni treba nujno zavreči, temveč lahko to nekomu podarimo, izmenjamo ali ponovno uporabimo.

V sodelovanju s Komunalo Kranj organiziramo IZMENJEVALNICO oblačil, igrač in cvetličnih lončkov. Ob prihodu svoje stvari izročite organizatorjem, ki jih sortirajo in razporedijo, vi pa lahko izbirate med že razstavljenimi stvarmi.

Prinesite, kolikor želite, odnesite, kolikor potrebujete.

Sreda, 22. 3. 2022 ob 16.00 – Predavanje - VSE O PITNI VODI [Eko teden]

Na dan, 22. 3., ko obeležujemo mednarodni dan vode, še pogosteje slišimo, da brez vode ni življenja. Kakšen proces pa je potreben, da imamo tekoče zlato, kot pitno vodo pogosto poimenujejo, na dosegu roke in kako za eno najpomembnejših naravnih danosti skrbijo v Komunali Kranj, boste izvedeli na predavanju.

Četrtek, 23. 3. od 10.00 do 11.30 - Medgeneracijsko ustvarjanje: KAKO IZ SMETI NASTANE ROŽICA [Eko teden]

Opis: Ustvarjalna delavnica je namenjena predšolskim otrokom ter njihovim dedkom in babicam. Iz odpadne embalaže bomo izdelovali pisane rožice, ptičje hišice in tako smeti spremenili v nekaj lepega.

Vse aktivnosti potekajo v LUK -  Medgeneracijskem centru (Cesta talcev 7) in so brezplačne.

Prijave sprejemamo na: 04 280 48 25 ali mck-prijava@luniverza.si.

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis