Skip to main content

Izobraževalci odraslih izobražujemo in ozaveščamo tudi o demenci

Vse od leta 1994 obeležujemo 21. septembra svetovni dan Alzheimerjeve bolezni, leta 2012 pa je Mednarodna organizacija za Alzheimerjevo bolezen (ADI) razglasila mesec september kot mesec  ozaveščanja javnosti o Alzheimerjevi bolezni ter zmanjševanja stigme.

Tudi pri Ljudski univerzi Kranj se že od leta 2015 intenzivneje ukvarjamo z demenco predvsem z vidika izobraževanja in osveščanja javnosti. Naša prizadevanja v zvezi z razširjanjem in izobraževanjem o demenci smo podprli z odprtjem demenci prijazne točke, 21. decembra 2017.

Demenci prijazna točka je namenjena osebam z demenco, njihovim svojcem in vsem zaposlenim (policisti, trgovci, bančni in poštni uslužbenci, farmacevti, gasilci in sosedje) kot tudi vsem ostalim v skupnosti, kjer se točka nahaja in jim tudi nudimo pomoč.

Na Demenci prijazni točki so v času uradnih ur vedno na voljo naši usposobljeni zaposleni za individualen pogovor in pomoč osebam z demenco v zgodnji fazi bolezni, ko so še samostojne in aktivne, njihovim svojcem in tudi drugim osebam, ki prihajajo v stik z osebami z demenco.

V septembru – svetovnemu mesecu Alzheimerjeve bolezni – se bomo na Ljudski univerzi Kranj aktivno vključili v mednarodno akcijo zmanjševanja stigme z izobraževalnimi aktivnostmi za boljšo ozaveščenost in prepoznavanje demence na Gorenjskem.

Za vas pripravljamo sledeče dogodke:

Predavanje: Prvi znaki demence in komunikacija z osebo z demenco

sredo: 13. 9. 2023

ob 10.00

Lokacija: LUK, Cesta Staneta Žagarja 1, 4000 Kranj.

Vabimo vas na zanimivo in aktivno predavanje na katerem boste zvedeli boste več o tej bolezni —kako bolezen prepoznamo, kako komunicirati z osebo z demenco, kam se obrniti na pomoč.

Sprehod za spomin

četrtek: 21. 09. 2023

ob 10.00

Zbor: LUK Medgeneracijski center, Cesta talcev 7, 4000 Kranj.

Vabimo vas, da se udeležite Sprehoda za spomin in s tem podprete naša prizadevanja za boljšo ozaveščenost in prepoznavanje demence na Gorenjskem. Od LUK Medgeneracijskega centra se bomo sprehodili do Doma upokojencev Kranj, pozdravili stanovalce in se skupaj sprehodili po potki okoli doma.

Predavanje: Kako zaposliti osebo z demenco

četrtek: 21. 9. 2023

ob 17.00

Lokacija: LUK Medgeneracijski center, Cesta talcev 7, 4000 Kranj.

Vabimo vas na zanimivo in aktivno delavnico: Soočenje z izzivi demence: Kako zaposliti osebo z demenco. Izvedeli boste tudi več o tej bolezni —kako bolezen prepoznamo, kako komunicirati z osebo z demenco, kam se obrniti na pomoč in kako zaposliti osebo z demenco.

 

Predavanje: Prvi znaki demence in komunikacija z osebo z demenco

četrtek: 28. 9. 2023

ob 17.00

Lokacija: Medgeneracijski center Naklo, Stara cesta 61, 4202 Naklo.

Vabimo vas na zanimivo in aktivno predavanje na katerem boste zvedeli boste več o tej bolezni —kako bolezen prepoznamo, kako komunicirati z osebo z demenco, kam se obrniti na pomoč.

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis