Skip to main content
KR ZA mlade

KR ZA mlade

V okviru programa KR za mlade bomo spomladi pričeli z izvajanjem več izobraževalnih programov za mlade, sofinanciranih s strani Mestne občine Kranj.

 

Tečaji bodo brezplačni za vse mlade, stare od 18 do 29 let , ki imajo prebivališče v Mestni občini Kranj.

Mladim iz drugih občin bomo omogočili 50 % popust na tečajnino.

 

Program obseg v urah TERMIN
Jezikovni tečaji:
  • arabščina (začetni tečaj),
  • japonščina (začetni tečaj).

20

zbiramo prijave
Delavnice za psihofizično zdravje in dobre odnose
  • Emocije in stres,
  • Kako do uspešne komunikacije,
  • Kadar ne moremo ničesar spremeniti,
  • Kaj nam sporoča telo.

20

zbiramo prijave
Tečaj digitalne fotografije 20 zbiramo prijave
Grafično oblikovanje v spletnem programu Canva 10 zbiramo prijave

 

Načrtujemo sledeče tečaje:

 

JEZIKOVNI TEČAJI

Obseg: 20 šolskih ur

Število udeležencev: 12

Splošni tečaji potekajo po sodobnih programih, ki so namenjeni učenju odraslih. Poudarek je na urjenju vseh štirih spretnosti obvladanja tujega jezika: bralno in slušno razumevanje, ustna komunikacija in tvorjenje pisnih besedil. Naši predavatelji so strokovni, znajo motivirati, pripravljajo aktivno in dinamično učenje tujega jezika, poskrbijo za prijetno učno okolje in uživajo v svojem delu.

V okviru KR ZA mlade se lahko vpišete v začetni tečaj:

- arabščine,

- japonščine.

 

DELAVNICE ZA PSIHOFIZIČNO ZDRAVJE IN DOBRE ODNOSE

Obseg: 20 šolskih ur

Število udeležencev: 12

Delavnice vključujejo naslednje vsebinske sklope:

  • EMOCIJE IN STRES - kakšno funkcijo pri zmanjševanju stresa opravljajo emocije, kako vplivajo na naše zdravje ter kako jih lahko usmerimo v svoj prid,
  • KAKO DO USPEŠNE KOMUNIKACIJE - kako lahko bistveno izboljšamo komunikacijo in z njo odnose, ter lažje dosežemo medsebojno spoštovanje ter to, kar želimo,
  • KADAR NE MOREMO NIČESAR SPREMENITI - kako se osvoboditi frustracij ter stresa, ko ne moremo vplivati na naše okoliščine, ter kdaj in kako lahko vseeno kaj naredimo za to, da bi prispevali k boljšemu izidu,
  • KAJ NAM SPOROČA TELO - pogled na to, kaj nam telo s svojimi simptomi želi sporočiti o tem, kaj se znotraj nas dogaja (s stališča naravnega zdravljenja).

 

TEČAJ DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Obseg: 20 šolskih ur

Število udeležencev: 10

Tečaj bo potekal kombinirano - na terenu in v učilnici.

Na tečaj prinesite svoj fotoaparat.

Tečaj digitalne fotografije je namenjen tistim, ki sicer že uporabljate digitalne fotoaparate, vendar pa ne poznate vseh naprednih funkcij vaših aparatov.

Ponovili boste osnove in se naučili uporabljati nekatere napredne funkcije, ki jih omogočajo digitalni fotoaparati (ostrenje, uporaba časa osvetlitve, zaslonke, občutljivosti tipala ISO, bliskavice). Seznanili se boste tudi s kompozicijo fotografije in tehnikami fotografiranja posameznih motivov (portreti, pokrajina, panorama, živali, gibajoči objekti, nočna fotografija). Na koncu boste prenesli fotografije tudi na računalnik in se naučili osnovne obdelave digitalne fotografije.

 

GRAFIČNO OBLIKOVANJE V SPLETNEM PROGRAMU CANVA

Obseg: 10 šolskih ur

Število udeležencev: 10

Tečaj bo potekal na daljavo.

Orodje Canva omogoča enostavno pripravo grafike za različne dokumente, pri katerih potrebujete hitro in enostavno oblikovanje. Canva vsebuje številne v naprej pripravljene predloge in motive, ki jih je lahko sestaviti v atraktiven design.

Aplikacija Canva bo v veliko pomoč vsem tistim, ki niste strokovnjaki za design, vendar bi vam vseeno prišlo prav, če bi lahko na hiter in enostaven način pripravili vsaj nekaj osnovnih grafičnih elementov.

Tečaj je namenjen začetnikom, ki orodja še ne poznajo, vendar je zaželena osnovna računalniška pismenost in dostop do e-pošte.

 

 

Dodatne informacije: