Skip to main content
KR ZA zaposlene

KR ZA zaposlene - programi MOK

KR ZA zaposlene - programi Mestne občine Kranj

V okviru programa KR za zaposlene bomo spomladi pričeli z izvajanjem več izobraževalnih programov za zaposlene, sofinanciranih s strani Mestne občine Kranj. Tečaja se lahko udeležijo posamezniki ali podjetja. 

Tečaji bodo brezplačni za zaposlene, ki imajo prebivališče v Mestni občini Kranj. Za ostale zaposlene/udeležence velja 50 % popust na ceno tečaja.

Zbiramo prijave na 04/280 48 00 in informator@luniverza.si.

PROGRAM OBSEG v urah TERMIN
Zdravje na delovnem mestu - stres in emocije 5

sreda 27. 9., od 17.00 do 21.00,
še vedno se lahko prijavite

Kako povezati ljudi  5 še nekaj prostim mest
Finance za samostojne podjetnike 4 zbiramo prijave
Javno nastopanje 12 ponedeljek, 19.00-20.30, pričetek 15. 5. 2023
Poslovno oblačenje 3 še nekaj prostih mest
Poslovno ličenje 3 ponedeljek, 12. 6. ob 17.00
Znakovni jezik 20 ponedeljek 17.00-19.15, pričetek 23. 10. 2023,
še vedno se lahko prijavite
Nemščina - obnovitveni tečaj 20 sreda, 18.00-19.30, pričetek 15. 3. 2023
Aromaterapija - Uporaba difuzorja za večjo učinkovitost 4 zbiramo prijave
Aromaterapija za vsakodnevne izzive 4 zbiramo prijave
Finance za nefinančnike 4 zbiramo prijave
Excel 18 sreda, 17.00-19.15, pričetek 15. 3. 2023
Osnovni računalniški tečaj 18 zbiramo prijave
Agilni um za kreiranje "out of box" idej 8 še nekaj prostih mest
Psihologija trženja z osnovami neuromarketinga 8 še nekaj prostih mest
Priprava hitrih in zdravih obrokov za službeno malico  3 četrtek, 22. 6. ob 17.00 
Bodimo samooskrbni 6 zbiramo prijave

 

Vpisni pogoji

 

  • prebivališče v Mestni občini Kranj (dokazilo),
  • brezplačno za posameznike,
  • za podjetja:
    • za zaposlene / udeležence, ki so občani Mestne občine Kranj: brezplačno,
    • za ostale zaposlene / udeležence: 50% popust na tečajnino
       

Z več znanja imam narejeno vse in imam več časa zase.

 

Programi

 

ZDRAVJE NA DELOVNEM MESTU – STRES IN EMOCIJE

Obseg: 5 ur

Kakšno funkcijo pri zmanjševanju stresa opravljajo emocije? Kako vplivajo na naše zdravje ter kako jih lahko usmerimo v svoj prid? Na delavnici boste dobili odgovore na ta vprašanja in s tem pridobili tehnike za ohranjanje psihofizičnega zdravja na delovnem mestu.

 

KAKO POVEZATI LJUDI

Obseg: 5 ur

Kako lahko bistveno izboljšamo komunikacijo in z njo odnose, ter lažje dosežemo medsebojno spoštovanje ter to, kar želimo. Z boljšo in učinkovitejšo komunikacijo do trdnejših medsebojnih vezi.

 

FINANCE ZA SAMOSTOJNE PODJETNIKE

Obseg: 4 ure

Na delavnici za samostojne podjetnike (s.p.) boste izvedeli, kako voditi poslovne knjige, kako sestavljati računovodske izkaze in kako pripraviti letno poročilo. Samostojni podjetnik je vsak dan pred izzivom, kako ločiti osebne in poslovne finance, sploh, če je v podjetju samozaposlen, brez drugih zaposlenih. Delavnica vam bo olajšala finančne zagate.

 

JAVNO NASTOPANJE

Obseg: 12 ur

Raziskali boste tehnike, kako se dobro pripraviti na nastop, kako se soočiti s tremo in strahom pred javnim nastopanjem, ter se poučili o smernicah, kako govor uspešno izvesti.

 

POSLOVNO OBLAČENJE

Obseg: 3 ure

Mnogo delovnih mest zapoveduje določen kodeks oblačenja, ki se ga je treba dosledno držati. Brezhibna urejenost in občutek za estetiko ne le pričata o našem bontonu in spoštovanju svojega delovnega mesta, temveč tudi o naši kulturi, okusu in osebnosti sploh. Na delavnici boste spoznali ABC oblačenja na delovnem mestu.

 

POSLOVNO LIČENJE

Obseg: 3 ure

Za vse tiste, ki ste na delovnem mestu rade naličene, pa ne veste, kako to storiti najprimerneje, ali pogosto v drogerijah ne znate izbrati pravega odtenka senčila ali šminke zase, bo ta delavnica prava. Naučile se boste diskretno naličiti, tako da boste z ličili poudarile svoje naravne barve ter adute vašega obraza. Spoznale boste pravilno uporabo ličil ter različne tehnike, s katerimi dosežemo lep in videz obraza.

 

ZNAKOVNI JEZIK

Obseg: 20 ur

Na tečaju se boste seznanili s svetom in kulturo gluhih in usvojili znanje tujega jezika, ki je edini neverbalni tuji jezik. Z učenjem boste aktivirali svoj vizualni spomin in izboljšali prstno motoriko in vaša komunikacija z gluhimi in naglušnimi bo mnogo lažja.

 

NEMŠČINA – OBNOVITVENI TEČAJ

Obseg: 20 ur

Cena za tiste, ki niso občani MO Kranj:  102,5€

Je vaše znanje nemščine na mirovanju in ste pozabili že nekaj pravil in besed? Na tečaju boste obnovili slovnico in besedišče, ki je potrebno za tekoče sporazumevanje v nemškem jeziku. 

 

AROMATERAPIJA – UPORABA DIFUZORJA ZA VEČJO UČINKOVITOST

Obseg: 4 ure

Difuzorji za aromaterapijo so odličen način za sproščanje napetosti, odstranjevanje neprijetnih vonjav in ustvarjanje umirjenega ter harmoničnega vzdušja. S sproščanjem boste učinkovitejši tudi na vašem delovnem mestu.

 

AROMATERAPIJA ZA VSAKODNEVNE IZZIVE

Obseg: 4 ure

Aromaterapija vam ponuja znanje, s katerim si s pomočjo eteričnih olj uspešno krmarite čez vsakodnevne težave(stres, nespečnost, tesnoba) in izzive stresu. Spoznali boste, kako se z uporabo aromaterapije uspešno spopadate z njimi.

 

FINANCE ZA NEFINANČNIKE

Obseg: 5 ur

Nadzor nad osebnim proračunom ni samo vpisovanje in spremljanje izdatkov, temveč pomeni načrtovanje. Spoznali boste osnovna pravila, s katerimi bo vodenje vaših osebnih financ lahko zelo enostavno.

 

PRIPRAVA HITRIH IN ZDRAVIH OBROKOV ZA SLUŽBENO MALICO

Obseg: 3 šolske ure

Marsikdo zaradi obilice dela vsaj občasno med službenim časom izpusti kosilo. Večji obrok si privošči šele proti večeru, ko prispe domov. Izpuščanje obrokov lahko prava past za naše zdravje in nevarnost za pridobivanje odvečnih kilogramov. Spoznajte, kako vnesti v svoj jedilnik več zdravih in polnovrednih obrokov, ki so pripravljeni hitro in na enostaven način.

 

EXCEL

Obseg: 18 ur

Cena za tiste, ki niso občani MO Kranj:  102,5€

Microsoft Excel je programsko orodje, brez katerega si delo v današnjem času ne moremo več zamisliti, saj je široko rabljeno tako v poslovnem, kot tudi zasebnem življenju. Na tečaju Excel boste spoznali program Microsoft Excel, njegove funkcije in prednosti.

Naučili se boste, uporabljati osnovne funkcije programa, obvladovati in upravljati z različnimi tipi podatkov, pripravljati različne sezname, izdelati grafikone in tabele. Z uporabo programa Excel boste uspešni pri reševanju poslovnih in zasebnih izzivov in prihranili čas.

 

OSNOVNI RAČUNALNIŠKI TEČAJ

Obseg: 18 ur

Tečaj je namenjen tako začetnikom, ki se prvič srečujejo z računalnikom kot tistim, ki ga že uporabljajo in še ne poznajo vseh možnosti, ki jih računalnik ponuja. Naučili se boste pravilno uporabljati miško in tipkovnico, pogovorili se boste o nakupu novega računalnika, odprli boste elektronski naslov in se naučili pošiljati in prejemati elektronsko pošto, varno boste brskali po internetnih straneh (novice, program prireditev, vreme, načrt poti,...) in še kaj :)

 

AGILNI UM ZA KREIRANJE »OUT OF BOX« IDEJ

Obseg: 8 ur

Poslovni in razvojni cikli so čedalje hitrejši in večina organizacij, ki se temu ne bo prilagodila, bo propadla. Na spremembe se lahko agilno prilagajaš, ali pa – še bolje – jih sam ustvarjaš. Izkoristite zadnja dognanja nevro-znanstvenikov ter razvijte agilno miselnost in kreativnost kot kompetenco ter spodbudno okolje za »out of the box« ideje.

 

PSIHOLOGIJA TRŽENJA z osnovami nevromarketinga

Obseg: 8 ur

V vlogi kupca smo danes na vsakem koraku bombardirani z raznoliko ponudbo in množico oglasnih vsebin. Ponudniki, ki pri trženju ne poznajo in ne upoštevajo ozadja psihologije trženja, so se v bitki za pozornost že v naprej obsodili na poraz. Opremite vaš trženjski tim z učinkovitimi orodji in z zadnjimi dognanji na tem področju ter si zagotovite prednost na trgu.

 

BODIMO SAMOOSKRBNI

Obseg: 6 ur

Pridobili boste osnovno znanje za začetek samooskrbe s hrano. Vzgojite svoj mali vrtiček, tudi na balkonu, s tem prihranite čas, ki ga porabite za trgovino in izboljšajte svojo kvaliteto hrane. S samooskrbo se naučite zmanjšati stres po napornem delovnem dnevu.