Skip to main content

KR aktivni in KReativni starejši

V Avli Mestne občine Kranj je v četrtek, 13. aprila 2023, od 9.00 do 13.00 ure potekala sedma konferenca KR ZA starejše. Zasnovana je bila aktivno in je posredovala vsebine za takojšnjo uporabo v življenju starejših za doseganje aktivnega in zdravega staranja oz. kakovostnega življenja starejših v Mestni občini Kranj. Letošnje konference se je udeležilo več kot 50 starejših in skoraj četrtina med njimi je bila moških. Tega se še posebej veselimo, saj si želimo zvišati udeležbo moških v programih Ljudske univerze Kranj.

Po pozdravnem nagovoru direktorice Ljudske univerze Kranj, Mateje Šmid in župana Mestne občine Kranj, Matjaža Rakovca so starejši vzeli v roke pametne telefone in preko aplikacije Mentimeter izvedli aktivnost Daj naprej. Njihova naloga je bila, da zapišejo svoja znanja, na katere so ponosni in bi jih lahko predali naprej nekomu drugemu. Nad raznolikostjo in pestrostjo znanj so bili presenečeni tudi udeleženci konference.

 

 

Osrednja tema je bila Kako komunicirati s seboj in drugimi, da je vsak dan lep dr. Kristine Knific iz Združenja za osebnostno rast in trajnostni razvoj.

Na koncu konference pa smo udeležence povezali v pare, kjer so se dogovorili, da bodo eden drugemu predali svoja znanja. Pari so se dogovorili kdaj se bodo srečali v LUK-medgeneracijskem centru in izmenjali svoje veščine. Lahko vam zaupamo, da se je marsikatero srečanje spremenilo v redno sodelovanje.

Se nam boste prihodnje leto pridružili?

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis