Skip to main content

Parada učenja 2023

Parada učenja je dogodek, ki se odvija v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU). TVU so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja. 

Ljudska univerza bo tudi letos koordinator Parade učenja, ki se bo odvijala v sredo 24. maja 2023 na Planini 1, med vrtcema Mojca in Najdihojca med 9. in 14. uro. 

Na dogodku se boste lahko sprehodili med 33 stojnicami različnih ponudnikov. Na stojnicah boste obiskovalci Parade učenja lahko sodelovali v kvizih (komunikacijske in digitalne spretnosti), pri ustvarjalnih delavnicah (ročne spretnosti), preizkusu v novih športnih aktivnostih (gibalne spretnosti), spoznavanju didaktičnih iger (ročne in komunikacijske spretnosti) in se informirali o izobraževalni ponudbi v lokalnem okolju.

Predstavila se bodo različna društva, šole, organizacije. Na stojnicah se boste lahko preizkusili v kolesu sreče, preizkusili vrteti palico skupaj z mažoretkami, spoznali različne jezike, namizne igre, ročne izdelke etc in si pogledali odrsko dogajanje, ki bo zelo raznoliko in bo potekalo ves čas Parade učenja.

Letošnja Parada učenja v Kranju bo tematsko obarvana v znamenju krovne terne Tednov vseživljenjskega učenja, to je Evropsko leto spretnosti.

V središču stojnic bo prostor, kjer se bodo predstavili obrtniki obrti, ki tonejo v pozabo. Udeleženci Parade učenja boste lahko od blizu videli prikaz obrti in tudi sami kakšno izmed njih poskusili (pletar, tkalec, šivilja tradicionalnih kostumov). Lahko si boste pogledali retro kamion in njegovo notranjost primerjali z sodobnim tovornjakom. Kovača, čebelarja in čevljarja, ki smo jih obiskali v času priprav, boste spoznali preko kratke video predstavitve. Na stojnici v bližini bodo tudi pek, slikopleskar in kozmetičarka.

Udeležili se boste lahko lova za zakladom, kjer si boste s pravilnimi odgovori na vprašanja pri različnih razstavljalcih na stojnicah poiskali zaklad.

 

Program Parade učenja si lahko pogledate na: https://bit.ly/paradaucenja-program

Celoten program TVU: https://www.luniverza.si/tedni-vsezivljenjskega-ucenja-2023

 

 

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis