Skip to main content

Teden izobraževanja za trajnostni razvoj

V državah EU je letos že osmič poteka Evropski teden trajnostnega razvoja - European Sustainable Development Week (ETTR), ki spodbuja organizacijo dogodkov in drugih aktivnosti za ozaveščanje o trajnostnem razvoju.

V tednu med 20. 9. 2022 in 26. 9. 2022, bomo v okviru Tedna izobraževanja za trajnostni razvoj izpeljali naslednje brezplačne dogodke:

 

TOREK, 20. 9. 2022 od 10.00 do 11.00

Predavanje O duševnem zdravju

Psihologinja s Centra za krepitev zdravja nam bo predstavila pomembnost duševnega zdravja, prepoznavanje stresa in strategije, ki jih lahko uporabimo, ter kdaj in kam se obrnemo po pomoč.

Lokacija: LUK-MC (Cesta Talcev 7, Kranj).

 

TOREK, 20. 9. 2022 od 17.00 do 18.30

Šiviljska delavnica za začetnike: PATCHWORK-izdelava krpank

Izdelovali bomo uporabne predmete iz ostankov blaga. Delavnica je namenjena začetnikom. Šivalni stroji bodo na voljo. S seboj pa lahko prinesete ostanke blaga.

Lokacija: Dom krajanov Šenčur—sejna soba.

 

SREDA, 21. 9. 2022 od 17.00 do 19.00

Vdahnimo novo življenje srajci/majici

Na delavnico prinesite srajco, ki je ne uporabljate več. Iz nje bomo izdelali vrečke iz blaga z zategovanjem na vrvico. Iz T-shirt majice bomo izdelali preprost, a zanimiv trendovski nakit. Potrebovali bomo srajce/majice, 60cm dolgo sintetično ali bombažno vrvico, ostre škarje, šivanko in sukanec. Za nakit prinesite tudi dodatke in obeske s katerimi boste popestrili nakit.

Lokacija: LUK-MC (Cesta Talcev 7, Kranj).

 

PETEK, 23. 9. 2022 od 18.00 do 20.00

Ogled filma Zgodbe Save

Izrezuje kanjone, prinaša rodovitno prst, ustvarja brzice, gnezdišča in globoke tolmune. Ljudje pijejo njeno vodo, je navdih za pesmi in prepire ter vir energije. Reka Sava je tekoča povezava med štirimi državami in neštetimi ekosistemi. Pridružite se štirim pojavnim kajakašem, medtem ko veslajo prek Slovenije, jemljejo vzorce njene vode, štejejo ptice in spoznavajo njeno divjo preteklost, temno zgodovino in negotovo prihodnost.

Pridružite se nam na projekciji filma ZGODBA SAVE skupaj z ustvarjalci filma BALKAN RIVER DEFENCE, ki se trudijo za ohranitev naših rek.

Lokacija: LUK-MC (Cesta Talcev 7, Kranj).

 

Za vse dogodke so obvezne prijave na: 04 280 48 25 ali mck-prijava@luniverza.si

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis