Teden trajnostnega razvoja 2019

Članice Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZiSS) tudi letos izvajamo Teden izobraževanja za trajnostni razvoj, ki bo potekal v času od  30. 5. do 5. 6. 2019.

S tem se  pridružujemo Evropskemu tednu trajnostnega razvoja (ETTR 2019). V Tednu izobraževanja za trajnostni razvoj 2019 bomo članice izvedle številne brezplačne izobraževalne dogodke, delavnice, krajše tečaje in aktivnosti, s katerimi želimo opozoriti na pomen trajnostnega razvoja, sonaravnosti in zaščite okolja. Vabljeni, da se nam pridružite.

 

Okrasni lončki za rože iz recikliranega jeansa

PETEK, 31. 5. 2019 od 17.00 do 19.00 v sobi 6

LUK- medgeneracijski center, Cesta talcev 7, Kranj

 

Imate doma hlače iz jeansa, ki jih več ne nosite? Si želite izdelati nekaj novega? Nekaj uporabnega?

Pridružite se nam na delavnici, kjer bomo lončke za rože oblekli v star jeans in s tem naredili cvetlični aranžma prav poseben. Če imate doma odvečen jeans, večje šivanke za jeans in okraske (gumbki, čipke, trakci) jih le prinesite s seboj.

 

 

 

 

Svetovni dan kolesarjenja 

PONEDELJEK, 3. 6. 2019 ob 18.00 na dvorišču

LUK- medgeneracijski center, Cesta talcev 7, Kranj

 

Skrbite za svoje zdravo življenje in splošno dobro počutje?  Radi kolesarite? Ne veste, kako pripraviti kolo na novo sezono?

Če ste vsaj enkrat odgovorili z DA, potem pripeljite svoje kolo na tehnični pregled. Pod vodstvom strokovnjaka bomo pregledali vsak svoje kolo, manjše nepravilnosti skupaj odpravili, za  odpravo večjih napak pa dobili koristen nasvet. Strokovnjak nam bo svetoval, kako skrbeti za svoje kolo in kako ga pripraviti pred začetkom uporabe v novi sezoni.

 

 

 

Visoke grede

TOREK, 4. 6. 2019 od 17.00 do 18.00 na vrtu

LUK- medgeneracijski center, Cesta talcev 7, Kranj

 

Pridelujete zelenjavo in sadje doma? Že imate svojo visoko gredo oziroma si jo želite? Bi radi vrtnarili, pa vas boli hrbtenica?

Na naših vrtovih je vse več visokih gred. So estetski dodatek vrta in olajšajo delo vsem, ki imajo težave s hrbtenico. Visoke grede pa tudi na splošno omogočajo bolj ergonomske položaje pri pridelavi zelenjave, ki je bolj zdrava, saj ne uporabljamo pesticidov in škropiv za lepši izgled zelenjave.

 

 

 

Trajnostna naravnanost doma - Po bližnjici do trajnosti

SREDA, 5. 6. 2019 ob 17.00 v sobi 11

LUK- medgeneracijski center, Cesta talcev 7, Kranj

 

Vas zanima, kako narediti okolju prijazno čistilno sredstvo? Že veste, kako bi pripravili piknik brez odpadkov?

Na delavnici, ki bo potekala na svetovni dan okolja, si bomo pogledali, kako v družinsko življenje vpeljati načela trajnostnega razvoja in delovanja. Pripravili bomo okolju prijazna čistilna sredstva in naredili načrt, kako pripraviti piknik s čim manj odpadki.

 

 

 

Informacije in prijave na delavnice:

LUK - medgeneracijski center

Cesta talcev 7, Kranj

041 724 134

mck-prijava@luniverza.si