Skip to main content

Tedni vseživljenjskega učenja 2023 v Kranju in okolici

Tedni vseživljenjskega učenja 2023

Med 15. 5. 2023 in 18. 6. 2023 so pod koordinatorstvom Ljudske univerze Kranj v Kranju in okolici že deseto leto zapored potekali Tedni vseživljenjskega učenja 2023.

V petih tednih smo skupaj s 57 podizvajalci izpeljali 128 prireditev, ki se jih je udeležilo kar 5824 obiskovalcev. Dogodki so se navezovali na devet različnih skupnih akcij/tem.

Odločili smo se, da se letos opremo na krovno temo Evropsko leto spretnosti in naše aktivnosti povežemo z različnimi spretnostmi. Skupaj s podizvajalci smo organizirali 24 prireditev na to temo.

Na petih delavnicah je 216 posameznikov izdelovalo Krpanko spretnosti, ki jo bomo shranili kot lep, unikaten spomin na pomembnost pridobivanja spretnosti v duhu medgeneracijskega sodelovanja, medkulturnega povezovanja ter tkanja novih niti prijateljstva, ki smo jih spletli skozi TVU 2023.

V okviru razpisanega likovnega natečaja na temo Pozabljene obrti na Gorenjskem smo prejeli 43 likovnih del in podelili nagrade za najboljša dela v štirih kategorijah.

Stare obrti na Gorenjskem smo spoznavali s predstavitvami različnih obrtnikov na Paradi učenja, v ta namen pa smo posneli tudi videoposnetka o kovaštvu in čebelarstvu.

Učenje novih spretnosti lahko izboljša kakovost življenja, pomaga pri kariernem razvoju, osebni rasti, kreativnosti in celo izboljša zdravje. To je razlog, zakaj je pomembno spodbujati vseživljenjsko učenje pri vseh starostnih skupinah in na vseh področjih življenja. S koordinacijo TVU v sodelovalnem duhu z našo mrežo organizacij smo se tudi letos potrudili predati to pomembno sporočilo vsem učečim se. Lokalnemu prebivalstvu smo omogočili, da v prepletu različnih brezplačnih prireditev poiščejo njim pomembne spretnosti in nova znanja.

Utrinke z letošnjih Tednov vseživljenjskega učenja si lahko ogledate TUKAJ.

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis