DIGITALNE VSEBINE

 

Brez računalniških znanj danes ne gre več.

Življenje je lahko bolj enostavno in prijetno, če smo vešči uporabe interneta in elektronske pošte, izvajanja naročil, naročanja na zdravniške preglede, nakupovanja letalskih kart ter rezervacije počitniških destinacij,  uporabe e- bančništva, zbiranja informacij, shranevanja fotografij, elektronske komunikacije z znanci in prijatelji in še mnogo drugega tako preko računalnika, kot preko pametnih telefonov.

Ker je internet ogromen prostor, ki se dnevno širi, pa na vseh tečajih, ne glede na vsebino, prejmete tudi navodila kako poskrbeti za varnost na internetu, kako se zaščititi pred virusi in spletnimi nepridipravi, ki vam ob trenutku nepazljivosti hitro ukradejo osebne podatke.

 

 

NOVO - Vsi člani UZS s plačano članarino imajo možnost obiska 2 urnega brezplačnega tečaja za uporabo aplikacije ZOOM za delo na daljavo preko računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona. Priporočena uporaba lastne naprave.

Ostanimo povezani.

Hkrati ostanete  v vsakodnevnem stiku z družinskimi člani in prijatelji, tudi če so daleč stran.

 

Aplikacija Zoom omogoča, da se lahko večje število ljudi – za računalnikom ali pametnim telefonom – ob istem času »sreča« v živo. Uporabniki z malo tehničnega znanja se lahko enostavno priključijo sestanku s klikom na povezavo in že gledajo v zaslon, kjer se pojavijo znani obrazi, s katerimi lahko začnejo pogovor. 

Priljubljenost aplikacije je dvignilo dejstvo, da deluje po tako imenovanem »freemium modelu«, kar pomeni, da je osnovna različica aplikacije brezplačna in omogoča izvedbo največ 40-minutnih videokonferenc z do sto udeleženci hkrati.

Informacije in svetovanje:
 

04 280 48 00

starejsi@luniverza.si

 

 

Koristne povezave:
 

Akcija JESEN 2021

 

Medgeneracijski center Kranj
 

Večgeneracijski center Gorenjske

 

Spletna stran Mestne občine Kranj
 

 

Cenik

 

Spletni portali za starejše:

Varna starost 

Seniorji.info

Moja leta.si