Umovadba - trening mentalnih sposobnosti

Naši možgani predstavljajo enega najpomembnejših in najskrivnostnejših organov. Podobno kot je za dolgo vitalnost telesa potrebno gibanje in druge športne aktivnosti, je za dolgo mentalno vitalnost in bistrost naših misli potrebno izvajati treninge, ki krepijo naše miselne sposobnosti. Skozi celo življenje se lahko učimo, pridobivamo veščine in z nenehnimi vajami skrbimo, da nam naučeno in pridobljeno ne odteče proč.

Srečanja so kombinacija predavanj, vaj, samoocen in timskega dela. 


Vsebina:

  • Vrste mišljenja, logično, analitično, ustvarjalno,…..tehnike razmišljanja
  • Treniranje spomina
  • Pozornost, koncentracija
  • Reševanje problemov
  • Prilagodljivost, prožnost misli in hitrost mišljenja
  • ohranjanje gibalnih sposobnosti

 

Program obsega 10 ur in se izvaja enkrat tedensko po dve izobraževalni uri.

Za člane Univerze za starejše je program brezplačen.

 

- Všeč so mi bile vse naloge, ki smo jih delali. Kakšne naloge so bile mogoče preveč enostavne. Delavnice sem že priporočila svojim znancem. (ga. Nuša)

- Odlična priložnost za zabavno učenje, ponavljanje, krepitev besednega zaklada in vadbe možgančkov. Vaje so dobro izbrane, vsega po malem (poslušanje, govorjenje, gledanje, risanje, telovadba, računanje,...) Najbolj so mi bile všeč družabne igre in matematika. (ga. Marina)

- Na začetku je bilo zelo enostavno in sem se dolgočasil, potem pa je bilo vedno težje in bolj zanimivo. Nekaj vaj je bilo tudi nerešljivih, a nam je s skupnimi močmi uspelo.Najbolj mi je bila všeč vaja risanje po spominu. (g. Pavel)

- Umovadba je zelo super, ker s tem urimo in razgibavamo možgane. Priporočila bi jo vsakomur, ki začne iskati predmete po stanovanju, ter pozabljati osnovne vsakdanje stvari. (ga. Tinka)

- Všeč so mi malo težje naloge, da čutim zadovoljstvo, ko jih rešim. Skupina ni velika in vsi aktivno sodelujemo. Našla sem nove načine razmišljanja. Vsako srečanje hitro mine. (ga. Duša)

 

 

Informacije in svetovanje:
 

04 280 48 15

starejsi@luniverza.si

 

 

Koristne povezave:
 

Akcija zima 2017

 

Medgeneracijski center Kranj
 

Spletna stran Mestne občine Kranj
 

Spletna skupnost Mojaleta.si

 

Cenik