Skip to main content

Vpis v Univerzo za starejše

Če ste upokojeni ali starejši od 60 let in si želite popestriti in obogatiti svoje življenje z novimi znanji, vabljeni, da se pridružite Univerzi za starejše na Ljudski univerzi Kranj.

S tečaji bomo pričeli v februarju.

V okviru Univerze za starejše se lahko udeležite številnih tečajev in delavnic:

Geografski krožek – NOVO (30 ur)

Vabljeni v Geografski krožek, v katerem boste spoznali zanimive geografske značilnosti Slovenije in drugih dežel. Razumeli boste številne geografske pojave in se naučili o geografskih značilnostih sveta. Nekatera znanja bomo pridobili tudi na terenu. Spoznajte zanimivosti sveta, v katerem živimo. Ker je Geografski krožek novost v novem izobraževalnem letu, ob vpisu prejmete 10 % popusta za udeležbo v novem programu.

Začetni jezikovni tečaji angleščine, nemščine, italijanščine in španščine (30 ur)

Latino plesi za posameznike (60 minut, 4 vaje mesečno)

Zaplešite z nami in vsak teden doživite eno uro sproščujoče rekreacije ter pridobite znanje plesa hkrati. Predznanje ni potrebno.

Keramika in uporabno lončarstvo (30 ur)

Gnetenje gline pomirja, po lastni ideji lahko izdelate unikatne uporabne predmete (krožnike, svečnike, dišavne lučke, skodelice, modelčke za potico …) ter pridobite potrebna znanja za nadaljnje samostojno ustvarjanje. Hkrati ohranjate svojo finomotoriko v povezavi z delovanjem možganov. Na tečaju kakovostno preživite svoj prosti čas tudi ob druženju in spoznavanju samega sebe.

Računalniški tečaji

Si želite ustvarjati čudovite fotografije? Ali pa si olajšati življenje z uporabo interneta, elektronske pošte, digitalnega naročanja na zdravniške preglede, nakupovanja letalskih kart ter rezervacije počitniških destinacij,  uporabe e- bančništva, zbiranja informacij, shranjevanja fotografij, elektronske komunikacije z znanci in prijatelji in še mnogo drugega tako preko računalnika, kot preko pametnih telefonov?

Vabljeni k vpisu v naslednje tečaje:

  • Začetni tečaj fotografije (20 ur)
  • Napredni tečaj fotografije (20 ur)
  • Začetni računalniški tečaj (20 ur)
  • Raba pametnih telefonov (10 ur).

 

Pridružite se lahko tudi tečajem, ki že potekajo:

  • Nadaljevalni tečaj angleščine, nemščine, italijanščine in španščine,
  • Umetnostna zgodovina.

 

Več o Univerzi za starejše si lahko preberete TUKAJ.

Za več informacij lahko pišete na starejsi@luniverza.si ali pa pokličete na 04 280 48 17.

 

 

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis