Skoči na glavno vsebino

Erasmus+ KA 1 - Izkoristi priložnost

Ljudska univerza Kranj sodeluje v projektu IZKORISTI PRILOŽNOST - Neformalno izobraževanje za posameznike, ki so opustili izobraževanje: motivacija – izobraževanje – spremljanje, ki ga koordinira CDI Univerzum v okviru programa Evropskih skupnosti Erasmus+ na razpisu Erasmus+ 2018, Ključni ukrep 1: Učna mobilnost posameznikov, Mobilnost osebja za izobraževanje odraslih.

Projekt traja od 1. 6. 2018 do 30. 5. 2020.

V projektu sodelujejo trije konzorcijski partnerji iz Slovenije: CDI Univerzum, LU Kranj in ZLU Trbovlje in tri organizacije gostiteljice, s svojimi visoko izobraženimi zaposlenimi, ki imajo bogate izkušnje pri delu s posamezniki, ki so opustili izobraževanje, in njihovim ponovnim vključevanjem v izobraževalni proces oz. vseživljenjsko učenje in izobraževanje. Dobre prakse, ki jih bomo izkusili pri organizacijah gostiteljicah bomo v primerni obliki prenesli v naše delo.

1. mobilnost: Gent (Belgija) 12. do 16.2.2019

 

Odpravili smo se v Gent in obiskali gostiteljsko organizacijo Het Perspetief. Spoznali so dobre prakse kolegov v Belgiji, njihov šolski sistem ter vsebine s povdarkom na izobraževanju odraslih. Prisostvovali smo predavanjem v programu IT asistent in pediker. Naša pozornost je bila usmerjena v spoznavanje načinov motiviranja in spremljanja posameznikov ter ponovo vključitev tistih, ki so opustili šolanje.

2. mobilnost: Larnaca (Ciper) 21. do 25.10.2019
Tudi na drugi mobilnosti je bilo naše spremljanje osredotočeno na spoznavanje načinov motiviranja in spremljanja posameznikov ter ponovo vključitev tistih, ki so opustili šolanje. Obiskali smo gostiteljsko organizacijo Esperino Gymnasium-Liceum in podrobneje spoznali program večerne pole (second chance education). Spoznali so dobre prakse kolegov v Larnaci, njihov šolski sistem ter vsebine s povdarkom na izobraževanju odraslih. Spoznali smo, da je šola za udeležence mnogo več kot le šola - dejansko njihova "second chance".

Ostali projekti

Vsi projekti

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis