Skoči na glavno vsebino

Italijanski gostje iz Università Tre Età Cupello na obisku

V okviru projekta Erasmus+ Senčenje na delovnem mestu so nas obiskali predstavniki iz Università Tre Età Cupello, neprofitne izobraževalne organizacije iz pokrajine Abruzzo v Italiji. Vsi sodelujoči so prostovoljci, ki želijo skupnosti vrniti vsaj delček tega, kar so sami prejeli od nje, in tako prispevati h kakovostnemu življenju v družbi.

Italijanska organizacija se ponaša s številnimi medgeneracijskimi aktivnostmi, izobraževanji in dogodki, ki izobražujejo tako mlajše kot starejše generacije, podpirajo zdravo in aktivno staranje odraslih ter vključujejo ranljive skupine prebivalstva. Spodbujajo učenje in aktivno sodelovanje v skupnosti za vse generacije ter ponujajo priložnosti za druženje in izlete. Poleg tega izdajajo v samozaložbi časopis in kratke zgodbe, ki nastajajo na tečajih kreativnega pisanja. Nekaj knjižic kratkih zgodb so v času njihovega obiska pri nas tudi podarili Mestni knjižnici Kranj.

Med obiskom so italijanski gostje predstavili aktivnosti, s katerimi ohranjajo kulturno dediščino svojega kraja. Med te aktivnosti sodijo izdelava tradicionalnih testenin in sladic, obdelava artičok ter (ne boste verjeli) klekljanje. Izmenjava izkušenj in dobrih praks je potekala v sproščenem vzdušju, nato pa so se gostje v štirih dneh udeležili številnih aktivnosti v naših programih.

Obisk italijanskih gostov je prinesel največ veselja med naše tečajnike italijanščine. Vsem skupinam so gostje predstavili svoj kraj Cupello. Tudi v skupini začetnikov so jih udeleženci dobro razumeli, saj so se zelo potrudili in govorili počasi in z izbranimi besedami. V eni skupini pa so vsi skupaj tudi zapeli.

 

Poleg naših aktivnosti smo gostom predstavili tudi znamenitosti Kranja in jih popeljali na ogled muzeja Hiše čez cesto v občini Šenčur.

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis