Skoči na glavno vsebino

Program medgeneracijskega sodelovanja: Mednarodni dan družine

MEDNARODNI DAN DRUŽINE

15. maja vsako leto praznujemo mednarodni dan družine. Družina v vseh svojih oblikah je vir ljubezni in medsebojne podpore. Člani družine se med seboj učijo o spoštovanju, odgovornosti, sodelovanju in drugih pomembnih vrednotah, da bi postali zreli in odgovorni člani družbe.

V programu medgeneracijskega sodelovanja smo za družine iz Kranja, Naklega, Preddvora in Šenčurja pripravili kar štiri dogodke, namenjene vsem generacijam.

 

»Muzejski obiski«

Dogodek »Muzejski obiski« je posvečen tako mednarodnemu dnevu družin, kakor tudi mednarodnemu dnevu muzejev (18. 5. 2024).

Na obisk bo prišla kustosinja Narodnega muzeja Slovenije in predstavila nekaj znamenitih muzealskih redkosti iz različnih zgodovinskih obdobij: neandertalčeva piščal, punčka iz slonovine, viteški meč,… Dragocene predmete si boste lahko pogledali od blizu, se celo dotaknili viteškega meča in uganili, koliko tehta.

Nekaj posebnega bo dogodek v Šenčurju, saj ga pripravljamo v Hiši čez cesto na Miljah, ki je znana po tem, da se v njej nahaja bogata zbirka punčk in množica starih predmetov, ki so mlajšim generacijam že neznani.

Seznanili se bomo z bogato kulturno dediščino človeštva in načinom hrambe, ki je pomembna za bodoče rodove. Zato se doma le dogovorite, da pridete predstavniki treh generacij.

 

Preddvor: torek, 14. 5. 2024 ob 10.00 - Dom starejših občanov Preddvor

Šenčur: četrtek, 16. 5. 2024 ob 18.00 - Hiša čez cesto, Milje

Naklo: petek, 17. 5. 2024, ob 16.30 - Medgeneracijski center Naklo

 

»Impro generacij«

Vabimo vas na  dogodek poln smeha, posvečen družini, kreativnosti in improvizacijskemu  gledališču, kjer se bodo predstavile in pomerile 4 igralske skupine različnih generacij.

Improvizacijsko gledališče velja  za eno težjih gledaliških oblik, saj igralci pogosto ne vedo, kaj bodo igrali. Prizore in vloge v »impro« disciplinah namreč določijo gledalci, ki tako postanejo soustvarjalci improvizirane predstave.

Tokrat se bo predstavila skupina improvizatorjev iz OŠ Staneta Žagarja, mladinska skupina Kulturno, umetniškega in izobraževalnega društva APéL, skupina upokojenk, ki  v programu medgeneracijskega sodelovanja v LUK - medgeneracijskem centru obiskujejo aktivnost »Smeh = pol zdravja« in skupina presenečenja. Improvizirali bomo na temo družine in odnosov med različnimi generacijami.

LUK - medgeneracijski center: petek, 17. 5. 2024 ob 17.00

Podroben program medgeneracijskega sodelovanja v občinah Kranj, Naklo, Šenčur in Preddvor najdete na spodnjih povezavah:

Občina Kranj   Občina Naklo   Občina Preddvor   Občina Šenčur

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis