Skoči na glavno vsebino

Program medgeneracijskega sodelovanja v Kranju, Naklem, Preddvoru in Šenčurju

V mesecu maju smo organizirali številne aktivnosti medgeneracijskega sodelovanja, ki so bile namenjene predstavnikom vseh generacij. Posledično je bil obisk res generacijsko pester, še posebno na dogodkih v počastitev družin, večeru improviziranega gledališča za vse generacije ter skupnemu igranju in druženju vrtčevskih otrok s starimi starši.

Velika dvorana LUK - medgeneracijskega centra je bila nabito polna na potopisnem predavanju Tonke Zadnikar, ki je delila vtise s poti po Daulagiriju, prej pa vse navzoče presenetila še z okusnim čajem iz masale. Tudi potopisno predavanje o Švedski in Danski je bilo zelo lepo obiskano.

Dame so bile navdušene nad ustvarjanjem rož in krep papirja, kulinarično delavnico priprave vegetarijanskih jedi, lepo so bila sprejeta številna predavanja s področja duhovne rasti in prav tako različne vadbe za zdravo življenje.

Gospodje pa so se najbolj udeleževali igranja namiznega tenisa, taroka in šaha, astrologije, veselih uric tujih jezikov, klasične joge in zvočne kopeli.

 

 

Odprtje razstave likovnih in ročnih del

V petek, 21. 6. 2024 bomo ob 11.00 odprli razstavo »Od čopiča do šivanke«, kjer se bodo s svojimi deli predstavili naši udeleženci in udeleženke dveh likovnih delavnic: »Preizkusimo se s čopičem« in »Portret« ter udeleženke ročnih del s krpankami. Na odprtju bojo sodelovale tudi udeleženke aktivnosti KR kitare in citre, ki v sklopu programa medgeneracijskega sodelovanja poteka v Šenčurju.

Vabimo vas tudi na ostale dogodke, na  večer medgeneracijskega improviziranega gledališča in predstavitev petja, plesov in oblačilne dediščine folkloristov.

Na spodnjih povezavah poiščite program za mesec junij:

Občina Kranj   Občina Naklo   Občina Preddvor   Občina Šenčur

 

 

Postanite spremljevalec otrokom na »Počitniških aktivnostih za otroke«

V zadnjem junijskem tednu bomo začeli izvajati bogat počitniški program za otroke. Program je oblikovan skrbno in ponuja veliko ustvarjalnih in kulinaričnih aktivnosti, športnih aktivnosti in izletov, izobraževalnih vsebin, kopanje na bazenu in obisk različnih organizacij, kot so gasilci, knjižnica,…

Vabimo vas, da si pogledate bogat program aktivnosti in se nam kakšen dan v dopoldanskem ali popoldanskem terminu tudi pridružite. Tako boste aktivni tudi poleti, mi bomo veseli vaše pomoči, otroci pa vaših izkušenj.

Podroben program po dnevih si poglejte na spodnji povezavi:

https://www.luniverza.si/files/dokumenti/novice/program-1-pak-luk-mc-2024-popravljen-docx.pdf

 

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis