Skip to main content

Tečaj digitalne fotografije

Tečaj digitalne fotografije je namenjen tistim, ki sicer že uporabljate digitalne fotoaparate vendar pa ne poznate vseh naprednih funkicje vaših aparatov.

Ponovili boste osnove in se naučili uporabljati nekatere napredne funkcije, ki  jih omogočajo digitalni fotoaparati (ostrenje, uporaba časa osvetlitve, zaslonke, občutljivosti tipala ISO, bliskavice). Seznanili se boste tudi s kompozicijo fotografije in tehnikami fotografiranja posameznih motivov (portreti, pokrajina, panorama, živali, gibajoči objekti, nočna fotografija). Na koncu boste prenesli fotografije tudi na računalnik in se naučili osnovne obdelave digitalne fotografije.

 

Informacije o tečaju:

Obseg: 20 ur

Termin: torek in četrtek 17.00 - 18.30

Vpis: sprejemamo prijave - še nekaj prijav in pričnemo s tečajem 

Lokacija: Ljudska Univerza Kranj

Tečaj bo potekal kombinirano - na terenu in v učilnici.

Na tečaj prinesite svoj fotoaparat.

 

Tečaj digitalne fotografije bo vodil Sandi Flander, ljubiteljski fotograf.

S fotografijo se je aktivno srečal že v osnovni šoli, ko je s fotografskim krožkom deloval pri ustvarjanju različnih motivov fotografij in sodeloval na razstavah. Najbolj se je navdušil za portrete, makro fotografijo in panoramo. Sledilo je obdobje, ko je fotografiral bolj v zasebne namene, več je bilo predvsem dokumentarne fotografije, manj umetniške. V zadnjih letih pa je aktiven član fotografskega društva Janeza Puharja v Kranju v okviru katerega sodeluje tudi na fotografskih razstavah.

 

Fotografije udeležencev začetnega fotografskega tečaja spomladi 2019

Foto: Simona Pinter  Foto: Cilka Brezar
   
Foto: Leonida Boštar Foto: Mirko Mali
   
Foto: Jasna Šuštarič Foto: Sandi Flander
Dodatne informacije:

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis