Skoči na glavno vsebino

Točka CVŽU Gorenjske

CVŽU GORENJSKE – TOČKE VŽU NA LJUDSKI UNIVERZI KRANJ

Ljudska univerza Kranj se je v letu 2008 vključila v dejavnost Centra VŽU na Gorenjskem, ki ga za obdobje 2008 – 2011 financira Ministrstvo za šolstvo in Evropski socialni sklad. Ljudska univerza Kranj je prevzela vodenje, organizacijo in izvedbo dveh točk VŽU – Društvo paraplegikov Gorenjske – Kranj, točka štev. 13 in Doma starejših občanov Preddvor, točka štev. 14. 

Namen projekta je spodbujanje vseživljenjskega izobraževanja in pomoč vključevanju socialno ranljivih skupin prebivalstva v različne oblike izobraževanja. Na vsaki od točk VŽU so zagotovljena sredstva za deset ur izobraževalnega dela mesečno, za čas desetih mesecev v enem letu. Odziv udeležencev tako v DSO Preddvor, kot v Društvu paraplegikov Gorenjske je izjemno dober. Na obeh točka delo poteka na osnovi planiranega dela. V DSO Preddvor so se udeleženci posvetili pisnemu sporočanju – izražanju in tudi sami pričeli aktivno s pisanjem v glasilu starejših občanov Preddvor.
V društvu paraplegikov pa so se posvetili pridobivanju znanja iz računalništva in angleškega jezika. 

Ankete udeležencev so pokazale visoko stopnjo zadovoljstva udeležencev, tako z vsebinami, predavatelji, kot tudi s samo idejo projekta – promocijo vseživljenjskega izobraževanja in vključenost ranljivih skupin v organizirane oblike izobraževanja.

Ostali projekti

Vsi projekti

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis