KR ZA starejše

KR ZA starejše

KR ZA starejše - programi Mestne občine Kranj

V okviru programa Mestne občine Kranj "KR ZA starejše" smo pripravili 5 učnih filmov.

Vabljeni k ogledu!

 

Varni v prometu

Ste starejši voznik in se vozite po Kranju? Ste že opazili zeleno puščico ob semaforju, ki kaže desno in se sprašujete, kaj pomeni? In kako voziti po cesti, če so na obeh straneh prekinjene črte? Se izogibate krožnemu križišču pri Mercator centru na Primskovem? Oglejte si video in kar brez strahu zapeljite po Kranju.

Za ogled filma kliknite tukaj.

 

Uporaba aplikacije Grem z vlakom

Radi potujete z vlakom? Želite čimbolj enostavno poiskati vozni red? Olajšajte si načrtovanje poti z vlakom z uporabo mobilne aplikacije "Grem z vlakom". Ne veste, kako uporabljati aplikacijo? Oglejte si video in načrtovanje potovanja z vlakom bo postalo enostavnejše.

Za ogled filma kliknite tukaj.

 

Nega na domu – preoblačenje postelje delno pokretne osebe

Skrbite za delno pokretno osebo ali ste z njo večkrat v stiku in ne veste, kako se ustrezno lotiti preoblačenja postelje? Oglejte si video in pridobite znanja, ki vam bodo v pomoč pri negi vašega svojca, prijatelja, znanca.

Za ogled filma kliknite tukaj.

 

Nega na domu – prestavljanje delno pokretne osebe na voziček

Skrbite za osebo, ki je delno pokretna, in ne veste, kako jo prestaviti s postelje na invalidski voziček? Oglejte si video in pridobite znanje, ki vam bo v pomoč pri negi delno pokretne osebe na domu.

Za ogled filma kliknite tukaj.

 

Nega na domu – umivanje delno pokretne osebe

Skrbite za delno pokretno osebo na domu in se sprašujete, kako ji nuditi pomoč pri osebni higieni? Oglejte si video in pridobite znanje, ki vam bo v pomoč pri negi na domu vašega bližnjega.

Za ogled filma kliknite tukaj.

 

Video gradivo je nastalo v okviru programa »KR ZA starejše« in je financirano s strani Mestne občine Kranj.

 

 

Dodatne informacije: