Skoči na glavno vsebino

Utrinki s Parade učenja 2024

Bilo je živahno. Po ulicah v bližini Prešernovega gledališča Kranj so se v sredo 22. 5. 2024 razlegale raznolike melodije pevskih zborov in plesnih nastopov in drugih športnih aktivnosti. Ko so obiskovalci sledili zvokom in prišli bližje prizorišča, so opazili barvaste balone, ki so krasili stojnice in naznanjali, da je dogodek Parada učenja del Tednov vseživljenjskega učenja.

Na stojnicah so jih pričakali ponudniki različnih izobraževalnih storitev. Učenje se namreč ne zaključi v šolskih klopeh, temveč se nadaljuje tudi kasneje in je del našega vsakdanjika. Razstavljavci so prikazali možnosti različnega pridobivanja znanj in spretnosti ter so tvorili tako imenovano pot kompetenc. Na tej poti so obiskovalci lahko pridobili različne kompetence (spretnosti):

- digitalna kompetenca

- državljanska kompetenca

-kulturna zavest in izražanje

-matematična, naravoslovna, tehniška in inženirska kompetenca

- osebnostna, družbena in učna kompetenca

- pismenost

- podjetnostna kompetenca

-večjezičnost

 

Razglasili smo zmagovalca fotografskega natečaja Starajoča se družba in medgeneracijsko povezovanje. Avtorji prvih treh mest so prejeli nagrade Zavoda za kulturo in turizem Kranj.

Vsi prisotni na dogodku, tako sodelujoči na stojnicah in odru kot tudi obiskovalci prireditve, smo skupaj zavrteli na melodijo Kingstonov – Cela ulica nori, kot presenečenje tega dogodka. Na tak način smo se vsi medgeneracijsko povezali, kar je bila tudi vodilna tema letošnje Parade učenja.

Veselimo se praznika učenja tudi naslednje leto. 

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis