Skoči na glavno vsebino

Utrinki Tedna pisanja z roko

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija Društva Radi pišemo z roko, zasnovana  skupaj z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje ter Zavodom za šolstvo RS in je  letos potekala že devetič.

Zavedamo se, da je pisanje z roko motorična sposobnost, ki ima številne koristi. Zato smo na LUK in v LUK - medgeneracijskem centru pripravili in izvedli kar šest aktivnosti, ki so se jih je udeležili zaposleni, predavatelji in udeleženci naših programov.

V skladu z naslovom letošnje akcije »Zapisi časa o nas« smo ročno zapisovali misli in verze slovenskih avtorjev ter jih izobesili v avli LUK.

V LUK -  medgeneracijskem centru smo na delavnici kaligrafije poskrbeli za osredotočenost in umetnost lepega pisanja.

Za boljšo povezanost in dejavnost obeh možganskih polovic ter kopico smeha je bilo poskrbljeno na delavnici, kjer so udeleženci pisali z desno, levo in obema rokama hkrati.

Najbolj pa smo veseli, da je letos akcija presegla naše okvirje ter pripomogla k močnejšemu čutu do sočloveka in  medčloveške povezanosti. Udeležence programov LUK smo povabili, da postanejo dopisni prijatelji s stanovalci Doma upokojencev Kranj. Odziv je bil dober in dopisni prijatelji si bodo misli in pisma izmenjevali tudi v prihodnje ter s pomočjo pisanja krepili spomin.

 

 

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis