Skip to main content

Začetni tečaj fotografije

Tečaj fotografije je namenjen začetnikom kot tudi tistim, ki že uporabljate digitalne fotoaparate (kompaktne, SLR, pametne telefone).

 

Vsebina

Naučili se boste uporabljati osnovne in nekatere napredne funkcije, ki  jih omogočajo digitalni fotoaparati in boljši pametni telefoni (ostrenje, uporaba časa osvetlitve, zaslonke, občutljivosti tipala ISO, bliskavice). Seznanili se boste tudi s kompozicijo fotografije in tehnikami fotografiranja posameznih motivov (portreti, pokrajina, panorama, živali, gibajoči objekti, nočna fotografija). Na koncu boste prenesli fotografije tudi na računalnik in se naučili osnovne obdelave fotografije.

 

Informacije o tečaju:

Obseg tečaja: 20 ur, izvajali ga bomo enkrat tedensko po 2 izobraževalni uri.

Vodi: Sandi Flander, ljubiteljski fotograf

S fotografijo se je aktivno srečal že v osnovni šoli, ko je s fotografskim krožkom deloval pri ustvarjanju različnih motivov fotografij in sodeloval na razstavah. Najbolj se je navdušil za portrete, makro fotografijo in panoramo. Sledilo je obdobje, ko je fotografiral bolj v zasebne namene, več je bilo predvsem dokumentarne fotografije, manj umetniške. V zadnjih letih pa je aktiven član fotografskega društva Janeza Puharja v Kranju v okviru katerega sodeluje tudi na fotografskih razstavah.

Vpis: sprejemamo prijave

 

Fotografije udeležencev začetnega fotografskega tečaja spomladi 2019

Foto: Simona Pinter  Foto: Cilka Brezar
   
Foto: Leonida Boštar Foto: Mirko Mali
   
Foto: Jasna Šuštarič Foto: Sandi Flander
Dodatne informacije:

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis