Skoči na glavno vsebino

Utrinki s tečajev projekta RaSTKo

Morda ste že slišali za brezplačne programe izobraževanj, ki se odvijajo v okviru projekta RaSTKo – Razvoj spretnosti in temeljnih kompetenc odraslih? Da morda še koga navdušimo, predstavljamo utrinke z izobraževanj, ki že potekajo.

V marcu in aprilu smo začeli z jezikovnimi tečaji in izkazalo se je, da je veliko povpraševanja po njih. Večkrat se je za vzgib učenja tujega jezika pokazal osebni interes in to ni bila zahteva delovnega mesta. Opaziti je bilo mogoče, da začetni tečaj italijanskega jezika res dviguje razpoloženje, ki prinaša tudi dobre učne rezultate. Udeleženci Nemščine – nadaljevalnega tečaja so eni izmed izjemno prizadevnih. Za Angleščino – obnovitveni tečaj so se odločili udeleženci z različnim predznanjem, vendar so dokaz, da je mogoče različne ravni znanja povezati in skupno osvežiti znanje jezika.

V VDCju Šenčur izvajamo program UŽU Moj Korak, ki udeležence z lažjo motnjo v duševnem razvoju spodbuja k večji samostojnosti in socialni vključenosti, saj gradi na splošni poučenosti, dvigu jezikovne kompetence, tudi pismenosti ter nadgradnji socialne in državljanske kompetence.

Z namenom, da bi imeli občani Kranja in širše možnost dviga svojih digitalnih spretnosti, smo organizirali javnoveljavni program Digitalne pismenosti za odrasle ter Excel osnovni tečaj.

Nekoliko bolj nenavadna sta Nadaljevalni tečaj znakovnega jezika in Aromanega – aromaterapija v klinični negi. Nadaljevalni tečaj znakovnega jezika služi pridobitvi osnov za sporazumevanje z gluhimi in naglušnimi. Aromanega pa je bila to pot namenjena izključno zaposlenim v domovih starejših občanov. Osebje domov za starejše potrebuje tovrstno znanje, ki omogoča pravilno in varno uporabo aromaterapije s starostniki, saj lahko aromanega ugodno vpliva na različna bolezenska stanja.

Priprave na opravljanje strokovnega izpita iz upravnega postopka vodi prof. dr. Polonca Kovač, ki zna suhoparne uradniške primere predstaviti na jasen in živ način. V enem izmed kranjskih podjetij pa se bodo zaposleni v okviru projekta RaSTKo posvetili nadgradnji uspešnega komuniciranja.

Vsem sodelujočim predavateljem in udeležencem tečajev se zahvaljujemo za prizadevno sodelovanje in dobro energijo, ki jo prinašajo in širijo!

Čisto konkretno za jesen napovedujemo še Tečaj angleške konverzacije in Angleščino – obnovitveni tečaj ter Excel napredni in Excel osnovni tečaj, odkrivali pa bomo tudi Skrivnosti finančne varnosti.

Sproti vas bomo obveščali z objavami na naši spletni podstrani projekta RaSTKo, kjer se lahko tudi prijavite.

Za vse informacije smo vam na voljo na številki 04 280 48 22 ali kompetence@luniverza.si, veseli pa bomo tudi vaših predlogov.

Ostale novice

Vse novice

Ne odlašajte,
vpišite se že danes

Vpis Vpis Vpis